Wie ben ik?

Ik ben Marco van ’t Klooster, 32 jaar oud, een ontwikkelaar van software en praktiserend katholiek. Naast mijn werk ben ik veel bezig met de kerk. In het weekend ben ik acoliet in de Christoffelparochie in Roermond.

Ik hou van de natuur wat ook zeker terug komt op mijn blog. Verder ben ik gepassioneerd van het merk Apple en volg ik de technologische ontwikkelingen en probeer deze waar mogelijk toe te passen voor mijn vrienden (lees: klanten).

Marco van ’t Klooster

Wat doe ik?

Ik ben sinds 5 jaar bezig om met Kerk en IT aan diverse projecten voor de kerk te werken. Ik heb bijna 9 jaar als ontwikkelaar aan web applicaties gewerkt. Dit is dan ook wat ik voornamelijk doe. Naast het programmeren ben ik ook inzetbaar als systeembeheerder en help aan de kerk gerelateerde instellingen met het onderhouden van de computers én het netwerk.

Een van de belangrijkste dingen die ik doe is het online zetten van website’s. Doordat ik ook netwerkbeheerder ben, kan ik op een voordelige manier parochie website’s online zetten.

In de loop van de jaren ben ik ook videoproducties gaan doen. Kortom het is Kerk én IT. Dus met alles wat maar met IT te maken heeft en wat gerelateerd is aan de kerk doe ik.

Maar het is ook Kerk + IT. Alles op het gebied van IT (dus ook buiten de kerk) en veel werkzaamheden voor de kerk (buiten de IT)

Waarom doe ik dit?

Ik ben 14 jaar geleden mij af gaan vragen wat Onze-Lieve-Heer van mij wil. Ik had sterk het vermoeden om priester te worden. Na gesprekken te hebben gevoerd is gebleken, dat het priesterschap niet voor mij is weggelegd en ik de Kerk ook kan dienen door mijn talenten als programmeur goed te benutten. Daarom heb ik 9 jaar geleden besloten om Kerk en IT op te richten en mij zo dienstbaar te maken voor de digitale noden die de kerk dezer dagen heeft. Ik heb dit op mijn verjaardag 5 jaar geleden weten om te zetten in een officieel bedrijf en heb ik dit naast mijn baan gedaan. Sinds 4 jaar doe ik dit fulltime en kan ik zeggen dat ik gelukkig ben.

Wie is mijn doelgroep?

De specifieke doelgroep die ik heb is de Rooms-Katholieke Kerk. Dit zijn dus de bisdommen in het algemeen, maar ook de kleinere parochies en religieuze gemeenschappen die een oplossing zoeken voor een speciaal probleem. Denk bijvoorbeeld aan een mistijden rooster. Maar ook niet Rooms-Katholieke Kerken kan ik van dienst zijn. Zelfs buiten de kerk ben ik actief voor diverse organisaties.

Mijn motto is ook altijd:

Alles is mogelijk om te programmeren, het is alleen de weg er naar toe die bewandeld moet worden.