HeiligeGeest.com helemaal af

De website van mgr. de Jong is nu helemaal af. Ik heb nu de video’s die ik van hem heb gemaakt in zijn website verwerkt.
Zijn website bevat een virtuele rondleiding met 2700 HDR foto’s van de Sint-Christoffel kathedraal in Roermond. Deze heb ik vorig jaar gemaakt en daar zijn nu 8 filmpjes bij gekomen.

Vormelingen

Mgr. de Jong heeft deze website voor de vormelingen. In zijn preek zegt hij: “Je kan bidden: Kom Heilige Geest, of je kijkt op heiligegeest.com“. De vormelingen kunnen via deze website meer te weten komen over de kathedraal van hun bisdom. De filmpjes zijn een soort van catechese video’s, waarin mgr. de Jong uitleg geeft over de verschillende plaatsen in de kerk, zoals het doopvont, het sacramentsaltaar, en de biechtstoelen. Hij legt uit wat dit is en wat dit voor de jongeren betekend.

Kwaliteit

Het is een groot project qua omvang. Het is dan ook getypeerd door de Gigabytes (GB). Groot groter grootst. De bron foto’s zijn bij elkaar 64GB. Hieruit zijn 16 panorama’s gekomen van ongeveer 1,5 GB. Ik heb er dan ook voor gekozen om alles op de hoogste kwaliteit te doen. Het kan altijd nog kleiner. Ook met de video’s ben ik gegaan voor de hoogst haalbare kwaliteit. De video’s zijn in Full-HD video kwaliteit. Met het genereren van de panorama’s en de video’s heb ik er bewust voor gekozen om langer er mee bezig te zijn en lang moeten wachten dat dat ik snel klaar ben en de pixels kan tellen.