Wie ben ik?

Ik ben Marco van ’t Klooster, 28 jaar oud een ontwikkelaar van software en praktiserend katholiek. Naast mijn fulltime baan ben ik veel bezig met de kerk. In het weekend ben ik acoliet in de Christoffelparochie in Roermond. Op de momenten dat ik vrij heb werk ik aan de diverse projecten voor Kerk en IT. Aangezien ik dus alles in mijn vrije tijd doe, kan ik niet alles in een keer aanpakken.

Ik houd van de natuur wat ook zeker terug komt op mijn blog. Verder ben ik gepassioneerd van het merk Apple en volg ik de technologische ontwikkelingen en probeer deze waar mogelijk toe te passen voor mijn vrienden (lees: klanten).

Marco van ’t Klooster

Wat doe ik?

Ik heb mij in de loop van de jaren ontwikkeld tot iemand die gespecialiseerde website’s en app’s maakt voor de kerk, wat een normaal bedrijf niet zou kunnen. Een app zoals de Getijdengebed app kun je haast onmogelijk door een normaal bedrijf laten maken, omdat ze de achterliggende kennis van het bidden niet hebben.
Ik ben dus een programmeur in hart en nieren die zijn talenten wil gebruiken om de Kerk te dienen.

Waarom doe ik dit?

Ik ben 10 jaar geleden mij af gaan vragen wat Onze-Lieve-Heer van mij wil. Ik had sterk het vermoeden om priester te worden. Na gesprekken te hebben gevoerd is gebleken, dat het priesterschap niet voor mij is weg gelegd en ik de Kerk ook kan dienen door mijn talenten als programmeur goed te benutten. Daarom heb ik 5 jaar geleden besloten om Kerk en IT op te richten en mij zo dienstbaar te maken voor de digitale noden die de kerk deze dagen heeft.

Wie is mijn doelgroep?

De specifieke doelgroep die ik heb is de Rooms-Katholieke Kerk. Dit zijn dus de bisdommen in het algemeen, maar ook de kleinere parochies en religieuze gemeenschappen die een oplossing zoeken voor een speciaal probleem. Denk bijvoorbeeld aan een aanbiddingsrooster.

Mijn motto is ook altijd:

Alles is mogelijk om te programmeren, het is alleen de weg er naar toe die bewandeld moet worden.